Zwitserse milKit lanceert nieuw velglint en tubeless alles-in-één pakket

milKit staat voor tubeless zonder geknoei. Met het innovatieve ventiel- en injectiesysteem, de Award-winnende tubeless Booster en de duurzame sealant is de conversie naar tubeless een fluitje van een cent. En nu maakt milKit het nog makkelijker. Het Zwitserse merk lanceert namelijk twee nieuwe producten: het extra sterke milKit velglint en de complete tubeless Conversion Kit. Hiermee maakt milKit haar tubeless collectie compleet.

milKit velglint: de optimale mix van kracht en flexibiliteit

Met het nieuwe milKit velglint kan iedere tubeless ready velg snel en gemakkelijk tubeless gemaakt worden. Met trots kondigt oprichter Pius Kobler het nieuwe product aan: “Met het velglint in ons assortiment kunnen we nu alles aanbieden wat van begin tot eind nodig is voor tubeless conversie. We hebben er alle vertrouwen in dat we de sterkste, meest betrouwbare velglint op de markt hebben gezet.”

Het lint is ontworpen met oog op betrouwbaarheid en langdurige prestaties. Door de optimale mix van kracht en flexibiliteit is het velglint makkelijk te monteren, terwijl de extra sterke lijm ervoor zorgt dat het lint goed op de velg zit. Het velglint is verkrijgbaar in 4 maten (21, 25, 29 en 32 mm) en wordt geleverd op rollen van 10 meter. Dit is genoeg voor 4 à 5 tubeless wielen. De adviesprijs begint bij €16,95 per rol.

milKit Conversion kit: alles-in-één tubeless pakket

Nu ook het velglint in de collectie zit, biedt milKit een compleet pakket aan voor de conversie naar tubeless banden in de vorm van de nieuwe Conversion Kit. “We zijn begonnen met milKit met als doel wielen gemakkelijker tubeless te kunnen maken,” aldus Pius Kobler, oprichter en productontwikkelaar van milKit. “Er is weinig twijfel over de voordelen van tubeless rijden, maar de conversie naar tubeless kan nog wel eens afschrikken als fietsers dit voor de eerste keer willen doen.” Met de eenvoudige milKit Conversion Kit biedt milKit alle producten die nodig zijn om een fiets om te zetten naar tubeless. Zonder geknoei.

Dit zit er in het alles-in-één pakket:

 • milKit ventielen:
  Met rubberen flappen die zorgen voor schone en gemakkelijke montage en onderhoud
 • milKit compacte injectiespuit:
  Om sealant via de milKit ventielen in de band te spuiten, te controleren en bij te vullen
 • milKIt tubeless sealant:
  Blijft langer effectief en herstelt gaten tot wel 6 mm
 • milKit velglint:
  Sterk en met genoeg flexibiliteit voor eenvoudige montage

De conversiekit is verkrijgbaar in 4 verschillende varianten. Het verschil tussen de varianten is de maat van het velglint. De adviesprijs begint bij €64,95.

milKit’s innovatieve ventiel- en injectiesysteem

 

Met het speciaal ontworpen milKit ventielsysteem wordt de sealant met de injectiespuit zonder morsen in de band gebracht. Dankzij de rubberen flappen aan de onderkant van het ventiel kan de lucht niet ontsnappen. De injectiespuit kan ook gebruikt worden om eenvoudig te controleren of de sealant nog goed is en of er nog voldoende aanwezig is. En dat zonder geknoei!

milKit Tubeless Sealant blijft altijd een homogene vloeistof en zal niet klonteren. De microvezels, die een belangrijke rol spelen bij het afdichten van grote gaten, zijn altijd overal aanwezig en blijven niet achter in de fles of band. De sealant kan gaten met een diameter tot 6 mm afdichten. MilKit Tubeless Sealant droogt gelijkmatig en langzaam en blijft daarom langer functioneel.

Tubeless met milKit van begin tot eind

De bekroonde milKit Booster is een extra optie in het milKit assortiment en is dé oplossing om snel voldoende druk in de band te krijgen en de band op de velg te zetten. Er zijn geen extra luchtslangen nodig, wat betekent dat de volledige luchtdruk rechtstreeks naar het ventiel gaat. De optie om de Booster als waterfles te gebruiken, maakt de Booster het perfecte 2-in-1 product.

Door het volledige milKit-assortiment te gebruiken kunnen tubeless ready velgen makkelijk worden omgebouwd: van het aanbrengen van velglint, het op druk brengen van de banden en het plaatsen van de ventielen tot het eenvoudig toevoegen van sealant. Met de injectiespuit is ook onderhoud en controle van de sealant een eenvoudige klus.

milKit Rim Tape en Conversions Kits zijn nu beschikbaar bij Oneway Distribution.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *