URGE lanceert nieuwe technologie en drie nieuwe helmen

  • 3 nieuwe modellen: All-Air, Papingo en Deltar
  • Papingo eerste weghelm van URGE
  • Meer bescherming met ERT (Energy Reduction Technology)

De nieuwe collectie van URGE zit vol vernieuwingen. Zo zijn er maar liefst drie nieuwe modellen toegevoegd aan de collectie, waaronder Papingo, de allereerste weghelm van URGE. Daarnaast introduceert URGE haar nieuwste technologie om helmen nóg veiliger te maken: ERT – Energy Reduction Technology. De nieuwe URGE All-Air is de eerste helm waarbij het systeem is toegepast.

Urge All-Air: tophelm met nieuwe ERT technologie
De URGE All-Air is dé ideale mountainbikehelm en de nieuwe bestseller in het uitgebreide assortiment van URGE. De helm is perfect voor alle liefhebbers van XC, trail, enduro en all-mountain – eigenlijk alle disciplines waar geen Full Face helm nodig is. De helm is ontworpen met oog op uitstekend comfort en goede ventilatie. Met 21 ventilatiegaten blijft het hoofd altijd koel.

Ook aan extra veiligheid is gedacht. De All-Air is namelijk de eerste helm waarbij gebruik is gemaakt van de nieuwste technologie ontwikkeld door URGE zelf: ERT – Energy Reduction Technology. Tijdens de impact van een val is het cruciaal om de energie die hierbij vrijkomt zoveel mogelijk te absorberen, zodat het hoofd beschermd blijven. ERT doet precies dat: het zorgt voor een vermindering van 20% van de energieoverdracht van de impact naar de hersenen, vergeleken met een standaard EPS-schaal. Testresultaten laten ook zien dat ERT de rotatiebeweging van de hersenen tijdens de impact vermindert.

In de toekomst zal ERT ook worden toegepast op andere URGE helmen.

 

Papingo: de eerste weghelm van URGE
Van bospaden naar de weg – na de gravelhelm, de Tourair, was het een kwestie van tijd voordat URGE een weghelm zou produceren. URGE heeft alle kennis gebruikt om een helm te ontwikkelen voor de racefietsers. Het resultaat mag er zijn: een functionele en veilige weghelm met een stoere ‘road-look’, de Papingo.

URGE heeft zich bij de ontwikkeling van de Papingo voornamelijk gericht op goede bescherming en ventilatie. Zo is de helm voorzien van 15 ventilatiegaten voor voldoende koeling van het hoofd. Daarnaast is de schaal gemaakt van gerecycled EPS en de bevestiging van gerecycled PET. De helm heeft een gewicht van 285 gram.

 

Air time met Deltar
Sommige parcours vragen om meer bescherming, maar een Full Face helm kan flink in de papieren lopen. Gelukkig is daar de URGE Deltar: de prijsbewuste Full Face helm die de rijder volledige bescherming biedt. Perfect voor een bezoek aan het bike park, downhill parcours of BMX track. De Deltar, opvolger van de Drift, staat voor het beste comfort en goede looks voor een aangenaam lage prijs.

 

Goed voor de planeet
Naast de introductie van de nieuwe collectie laat URGE ook weten dat bijna de gehele range nu volledig gemaakt wordt van gerecycled materiaal – van de schaal en de kinbevestiging tot het vizier en het kinstuk. De nieuwe All-Air met ERT, Papingo en Deltar hebben een adviesprijs van respectievelijk €109, €79 en €89 en zijn nu te bestellen via URGE distributeur Oneway Distribution.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *