Selle Italia goes green!

Nieuw van Selle Italia: Model X Green Superflow. Dit zadel is het eerste resultaat van het nieuwe milieuvriendelijke productieproces Green-Tech, wat volledig ontwikkeld is in Italië. Een revolutionair en uniek product dat hoge prestaties combineert met respect voor het milieu, lokale productie en een concurrerende prijs.

Al sinds de oprichting investeert Selle Italia veel in Research & Development. Groei is immers een resultaat van innovatie, volgens het Italiaanse bedrijf. De afgelopen zomer introduceerde Selle Italia Green-Tech, een productieproces van duurzame producten met een lage milieu-impact en die snel en tegen concurrerende kosten geproduceerd kunnen worden. Het betreft een geautomatiseerde productieomgeving, geheel in Italië ontwikkeld, uniek in de wereld en voor de productie van zadels uit het hogere segment. Er wordt hierbij geen gebruik gemaakt van stoffen die bekend staan om hun hoge milieu-impact, zoals polyurethaan.

Het eerste resultaat van het nieuwe productieproces is het zadel Model X Green Superflow. Dit innovatieve zadel bestaat uit drie componenten die mechanisch en zonder het gebruik van verontreinigende hechtmiddelen gemonteerd zijn. Voor de productie van het zadel is gebruik gemaakt van de technologie Flex Control. Dit is een speciaal frame, bestaande uit twee elementen met een verschillende flexibiliteit, die een hoger comfort en weerstand verzekeren vergeleken met andere producten uit hetzelfde segment. De rail is gemaakt van Fec Alloy, een ijzer-koolstof staallegering met hoge weerstand en flexibiliteit.

Het zitoppervlak van de Model X Green Superflow is voorzien van Total Gel padding met geïntegreerde antibacteriële behandeling. De gegolfde vorm maakt het zadel geschikt voor fietsers die ook tijdens lange afstanden stabiel op het zadel willen zitten. Verder is dit zadel, op basis van het systeem idmatch en de waved vorm, perfect voor mensen met een achterwaartse bekkenrotatie.

De Model X Green Superflow is een zadel volledig geproduceerd in Italië. Dit is voor Selle Italia ontzettend belangrijk, vooral in het licht van de problemen die zich het afgelopen jaar in de toeleveringsketen van de wielersport hebben voorgedaan. Selle Italia kiest met de Model X Green Superflow voor een steeds milieuvriendelijkere productie. Hiermee komt Selle Italia iedereen tegemoet die het milieu een warm hart toedraagt, maar tegelijkertijd op zoek is naar prestaties en comfort. En dat tegen een concurrerende prijs.

Het zadel wordt in april verwacht.

TECHNISCHE GEGEVENS

Afmetingen: 145mm X 245mm
Gewicht: 315 g
Rail: Fec Alloy
Cover: Green-Tech
Maten idMatch: L3
Verkoopadviespijs: 49,90 euro

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *