Selle Italia en Mathieu van der Poel lanceren de X-LR

Selle Italia X-LR, het begin van een nieuw tijdperk opgebied van offroad zadels

Samen met niemand minder dan Mathieu van der Poel lanceert Selle Italia de X-LR. De X-LR Kit Carbonio is het lichtste offroad zadel van slechts 129 gram!

De ontwerpers hebben overal aan gedacht: de vorm, de ergonomie, duurzaamheid en uiteraard het design!

Bekijk hieronder de video met de introductie video van dit zadel:

De X-LR is speciaal ontworpen voor offroad gebruik. Productspecialisten, ontwerpers en atleten hebben samen een nieuw tijdperk op het gebied van offroad zadels gecreëerd.

 

Ergonomie

De vorm van de X-LR is typerend, de neus van het zadels wijst naar beneden. Hierdoor ontstaat er een fijne zitpositie tijdens het klimmen. Daarnaast is er een schokdemping in de carbon rail gemaakt, deze techniek komt uit de Formule 1 en is toegepast om trillingen op te vangen. Dit maakt het zadel comfortabel.

 

Air Cross Technology

De X-LR zadels hebben een speciale cover die comfort biedt en stevig is. De cover is waterproef en is bestand tegen het schuren van zand en grind.  De X-LR heeft een double-density padding, dit houdt in dat de neus van het zadel 20% zachter is dat de rest van het zadel. Dit biedt comfort bij het klimmen. De randen van het zadel zijn gemaakt van extra stevig materiaal.

 

Kortom, met de X-LR ontstaat een nieuw tijdperk op gebied van offroad zadels.

Klik hier voor meer informatie over het merk Selle Italia.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *