Schwalbe lanceert ultralichte Aerothan binnenbanden

Schwalbe blijft innoveren en lanceert vandaag de Schwalbe Aerothan! De revolutionaire nieuwe binnenband van Schwalbe, gemaakt van Aerothan, scoort op het gebied van elasticiteit, gewicht en lekbestendigheid – en doet dit geheel zonder rubber. Schwalbe Aerothon is geschikt voor racefietsen, MTB’s en trekkingfietsen.

De Aerothon binnenbanden in het kort:

✔️ Ultralicht – vanaf slechts 41 gram
✔️ Extra lekbestendig – voorkomt plotseling luchtverlies
✔️ Minimale rolweerstand – maximale rijdynamiek
✔️ Extreem hittebestendig – goedgekeurd voor velgremmen
✔️ Stabiele rijeigenschappen – zelfs bij lage bandenspanning
✔️ Eenvoudige montage – zonder verschuiven of bekneld te raken
✔️ 100% recyclebaar

Robuuster dan butyl-, latex- of plastic binnenbanden

100 gram minder gewicht op de racefiets? Lekbestendigheid voor extreme toerfietsers? Of bandenspanning rond een bar op een mountainbike zonder het risico op lekrijden te vergroten? Dat alles is nu mogelijk dankzij het nieuwe thermoplastische polyurethaan genaamd Aerothan. Met de Aerothan binnenbanden kunnen fietsers en toerrijders de grenzen van hun mogelijkheden verder dan ooit verleggen. Aerothan is veel robuuster en resistenter dan butyl-, latex- of andere plastic binnenbanden.

De transparante Arothan-tube, die slechts 41 gram weegt, is door en door innovatief. Het materiaal, een thermoplastisch polyester-polyurethaan, maakt indruk met zijn uitstekende fysieke eigenschappen: hoge veerkracht, unieke treksterkte, uitstekende demping, extreme hittebestendigheid en maximale slijtvastheid. En natuurlijk zijn de Aerothan-tubes ook recyclebaar.

Aerothan tube: de nieuwe maatstaf voor laag gewicht en lekbestendigheid

Als het op gewicht aankomt, scoort Aerothan met zijn lage gewicht: van 41 gram voor racefietsen, tot 61 gram voor allround rijders en tot 81 gram voor MTB. De rolweerstand is vergelijkbaar met traditionele latex binnenbanden en tubeless systemen.

Naast het ultralichte gewicht, biedt het materiaal nog meer voordelen. Aerothan-binnenbanden barsten niet plotseling, maar de lucht ontsnapt langzaam uit de band bij een lek. En zelfs met een extreem lage luchtdruk blijven de vorm en de stabiliteit stabiel – dat betekent minder kans op lekke banden of burping. En: de montage is veel eenvoudiger: de binnenband glijdt niet weg en kan niet bekneld raken.

Al deze eigenschappen maken de Schwalbe Aerothan binnenbanden de nieuwe go to voor iedere racer, mountainbiker en toerfietser. De nieuwe binnenbanden zijn binnenkort verkrijgbaar via Oneway Distribution.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *