PEDALAR: ”IDMatch. In perfecte positie”.

Het is geweldig om een bikefit te laten uitvoeren. Je benadert het fietsen even vanuit een wetenschappelijk aspect. Zoekend naar optimalisatie en een berekende houding die je in staat zal stellen om efficiënter te fietsen.

Zekerheid inbouwen
Daar is het hem vooral om te doen: zekerheid. Het is een bevestiging van wat je misschien al kon voelen of een wijziging die gesteund is op de ideale fietshouding. Vooral om te voorkomen dat je geen letsels krijgt of om ervoor te zorgen dat deze net verholpen worden. Je hebt naast het gevoel een stellige zekerheid dat je nu wel goed op de fiets zit.

Starten met de basis
Het is een vaak onderschatte factoor bij de positionering op de fiets: de schoenplaatjes. Er kan heel veel ellende vermeden worden als de schoenplaatjes perfect recht staan. Dat is dan ook de start bij IDMatch Bikelab. Daarna wordt de knie en de afwijkende buiging links en rechts (specialisten hebben het over pronatie en supinatie) van het been bekeken. Is die te groot, dan is het belangrijk om een medische specialist in te schakelen.

Wat maakt ID Match anders? 
Elke bikefitting-systeem is in wezen goed. Het ene is wat arbeidsintensiever dan het andere. IDMatch zorgt ervoor dat je enkel hoeft te trappen. Je lichaam wordt voortdurend gemonitord en ingescand in 3D. Een digitale versie van jouw lichaam wordt contant weergegeven in het systeem.

Live aanpassingen terwijl je fietst.
Het enige wat je moet doen is gewoon blijven fietsen. Het systeem stuurt bij tot het de perfecte lijn heeft gevonden tussen jouw lichaam en de fiets. Een bijna magische ervaring en helemaal anders dat op en van de fiets springen om telkens op die manier bij te sturen. Het systeem en de bijsturing gebeurd automatisch en dat effect is bijna magisch.

Lees de hele review hier

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *