PEDALAR: ”ERE RESEARCH. Banden ontwikkeld vanuit onderzoek, passie en innovatie”.

Ere research laat geen belletje rinkelen? Niks abnormaal. Het bedrijf bestaat nog maar net. Maar er gaat heel wat ervaring schuil achter dit merk. Piet van der Velde – professioneel mountainbiker in de jaren negentig – is er CEO en is zich na z’n carrière gaan focussen op product design, ergonomie en zadelontwerp. Dit is een verhaal dat ontstaan is uit onderzoek, kennis, passie en innovatie. In de zoektocht naar producten die de fietser beter laten presteren. Een zoektocht naar perfectie. 

Achtergrond
Piet is na z’n carrière achter de schermen gaan timmeren aan producten en oplossingen voor zowel mountainbikes als racefietsen. Hij heeft meegewerkt aan elektronische schakelsystemen, heeft meegewerkt aan mountainbikes bij Cannondale om daarna aan  de slag te gaan bij Oval Design en het Jordan formule 1 team waar hij zich focust op aerodynamische componenten. Later maakte hij de overstap naar Velo en Prologo om de toekomst van zadels in goede banen de leiden.

Specialized en Selle Italia
Die zadelkennis bracht hem de laatste jaren bij Specialized en Selle Italia als product manager. Verantwoordelijk voor zowel innovatie als design, hebben honderden producten z’n bureau gezien alvorens de producten het levenslicht zagen. De kans dat één van jouw fietszadels niet eerst door de handen van Piet zijn gegaan, is bijzonder klein.

Ere Research
Vanuit die achtergrond, innovatie en passie voor de fiets is Ere Research ontstaan. Met een missie om jouw volgende fietsrit de beste te maken, ontbreekt het Ere Research niet aan ambitie. Wij juichen die ambitie toe en de verpakkingen en de look en feel bevestigen alleen maar die brandende ambitie om een stempel te drukken op de fietswereld.

Lees de hele review hier

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *