Oneway Bike start wielerseizoen samen met gesponsorde teams

Afgelopen vrijdag zijn wij het fietsseizoen samen met onze gesponsorde teams gestart. Ook dit wielerseizoen rijden er weer diverse Nederlandse teams wedstrijden op CUBE racefietsen, waaronder de elites/beloftes van Wielerploeg Groot Amsterdam, Westland Wil Vooruit en dames wegteam Making the Difference. Voor ons is het belangrijk dat de renners betrokken zijn bij het merk. Daarom organiseerden wij op 8 april de allereerste CUBE Get Together, een gezellig samenzijn waar alle nieuwe teams kennis kunnen maken met de gezichten achter CUBE Nederland, waar het merk voor staat en andersom.

De CUBE Get Together vond plaats in ons gloednieuwe pand in Rotterdam. Op het programma stond een interactieve CUBE quiz en een korte CUBE Academy, waarin de teams goed kennis hebben kunnen maken met het merk. Tijdens het diner, wat geheel door ons eigen personeel werd verzorgd, was er genoeg tijd om te praten over alles wat maar met fietsen te maken heeft. Om de renners een compleet beeld van CUBE Nederland te geven, konden zij na het eten een kijkje achter de schermen nemen in het magazijn en de werkplaats.

“De CUBE Get Together was een leuke en vernieuwende manier van bijeenkomen met onze sponsor,” vertelt Josry van der Meijs van WWV. “Het is voor de renners interessant om te zien waar hun materiaal vandaan komt, welke innovaties hieraan ten grondslag liggen en hoe groot CUBE precies is. Ook is het altijd goed om andere teams te ontmoeten. We voelen ons mede hierdoor echt onderdeel van de CUBE familie.”

CUBE steunt aanstormend talent

Bij de door CUBE gesponsorde teams staat de opleiding van renners centraal. Wielerploeg Groot Amsterdam (WPGA) en Westland Wil Vooruit (WWV) bieden jonge renners de mogelijkheid om door te groeien naar het professionele wielrennen. Zo is WPGA een samenwerking tussen 3 verenigingen in de regio, waarbij renners niet over hoeven te stappen naar andere teams, maar zich kunnen ontwikkelen in een bekende omgeving. Ook bij WWV krijgen de renners een goede basis mee voor het vervolgtraject, mede door de begeleiding van enthousiaste en gediplomeerde trainers.

Het derde team, Making the Difference, is een vooruitstrevend vrouwenteam, dat zich richt op zijstromers in de sport. Het team is opgezet voor volwassen vrouwen, die al de nodige sportervaring hebben en willen overstappen naar het wielrennen. MTD heeft als ambitie om gemotiveerde vrouwelijke atleten van alle leeftijden en achtergronden op te leiden op tot succesvolle (top-)sporters.

“Wij vinden het belangrijk om talentvolle teams en renners te ondersteunen,” vertelt Carola Noordermeer van Oneway Bike. “Door teams als WPGA, MTD en WWV te steunen met kwaliteitsfietsen, kan aanstormend talent zich goed ontwikkelen. Daarbij is het belangrijk dat ze zich verbonden voelen met het merk en dat ze altijd kunnen vertrouwen op het materiaal. De CUBE Get Together is een mooi evenement om dit gevoel extra te versterken en kijkje te bieden achter de schermen.”