Het gaat Fulcrum voor de wind

Het gaat goed met Fulcrum: het afgelopen seizoen is één van de beste seizoenen ooit geweest voor de Italiaanse wielenfabrikant. Het Fulcrum-assortiment biedt een brede en complete selectie die voldoet aan de verschillende wensen van elk type fietser – van snelle aero-wielen voor professionele wielrenners tot aan mountainbikewielen die wel tegen een stootje kunnen.

In een tijd waarin het een uitdaging kan zijn om een nieuwe fiets aan te schaffen, ziet Fulcrum dat fietsers ervoor kiezen hun oude fiets te upgraden. Een set wielen is hiervoor een makkelijke en effectieve upgrade – één waarbij verbeterde prestaties snel merkbaar zijn. “We zien dat racefietswielen met velgremmen erg populair zijn. De Racing 3, 4 en 5 zijn onze bestverkochte wielen,” vertelt Frank van Eck, Commercieel Directeur van Fulcrum-distributeur Oneway. “Aan de andere kant zien we dat de wielen voor schijfremmen snel de overhand nemen, zoals de Fulcrum Wind 55 Disc en de Racing 4 Disc.”

Fulcrum ontwikkelt sinds 2004 wielen met als doel om de beste prestaties te leveren die moderne technologie kan bieden. Om steeds snellere wielen te maken, werkt het engineeringteam van Fulcrum samen met toprenners en wielerfans over de hele wereld. De voortdurende uitwisselingen van ideeën en feedback stelt Fulcrum in staat om te blijven ontwikkelen en wielen te creëren met een eigen karakter.

Dat Fulcrum niet stil staat, is duidelijk. Vorige maand hebben zij de nieuwe Rapid Red Carbon geïntroduceerd, waarmee ze inspelen op de toenemende populariteit van gravelfietsen. De nieuwe gravelwielset is voor iedereen die nieuwe paden wil ontdekken en geen concessies wil doen op het gebied van snelheid. Fulcrum heeft de technologische knowhow van hun topklasse wielen toegepast om de wendbare, lichte en betrouwbare Fulcrum Rapid Red Carbon te kunnen ontwikkelen. De S-Shape asymmetrische carbon velgen zorgen voor een betere verdeling van de spaakspanning, voor een lichter gewicht en betere wendbaarheid. Bovendien verhoogt deze unieke vorm de stijfheid met 2.5% in vergelijking met een traditioneel U-vormig profiel. Daarnaast zijn de nieuwe gravelwielen ook te gebruiken met de nieuwe 13-speed gravelgroepset van Campagnolo.

De Fulcrum Rapid Red Carbon zal begin 2022 op de markt komen. Houd ook de komende maanden het nieuws goed in de gaten: binnenkort komt Fulcrum met meer productnieuws. De andere wielen uit het uitgebreide assortiment van Fulcrum zijn goed op voorraad bij Oneway Distribution. Bestel ze via shop.o-w-d.nl of via 010 – 340 3502.