CUBE Touring Hybrid beste uit de test Consumentenbond

Vers van de pers: CUBE Touring Hybrid EXC 625 is als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond!

Dit is wat de Consumentenbond over de Touring Hybrid zegt:

EXPERT REVIEW

‘De Cube is de goedkoopste fiets van alle modellen die als Beste uit de Test komen. Zonder dat je al te veel hoeft in te leveren. Deze sportief zittende e-bike is geschikt voor bijna elk type gebruik, van woon-werkverkeer tot recreatieve tochten.’ Hij is er in de kleuren donkergrijs of mokka.
– Ronald Kamp

WAT IS ER GOED AAN DE CUBE TOURING HYBRID EXC 625?

De Bosch Performance Line-middenmotor van deze e-bike combineert soepelheid met kracht. Zelfs met tegenwind en tegen een flinke helling op kun je vaak zonder moeite 25 km per uur aanhouden. Het trappen voelt natuurlijk aan en de motor is mooi stil. Kortom, deze e-bike fietst gewoon fijn.

De accu van 625Wh houdt het in onze metingen bovengemiddeld lang vol. Door de krachtige motor kun je de ondersteuning vaak wat lager zetten. Zo is ruim 100 km op een acculading haalbaar.

Met de 12 derailleurversnellingen kun je heel sportief schakelen. Dit vraagt wel iets meer onderhoud dan een naafversnelling of de riemaandrijving die je bij enkele andere Beste uit de Test modellen vindt.

De combinatie van voorvorkvering, zadelpenvering en extra brede ‘Schwalbe Big Ben’-banden (55 mm) geeft een flinke hoeveelheid comfort. De zithouding is vrij sportief en wat voorovergebogen.

VERBETERPUNTEN:

De fiets heeft standaard geen slot en de meegeleverde lader is aan de trage kant (9 uur tot een volle accu). Er zijn luxer uitgeruste fietsen, bijvoorbeeld met onderhoudsarme riemaandrijving of een traploze versnelling. Maar die zaken zijn lang niet voor iedereen een must.

Als je weinig fietst of relatief korte afstanden, dan zijn er goedkopere opties. Kijk bijvoorbeeld naar de aanraders voor minder dan €2600. Je kunt ook besparen door een fiets met een kleinere (goedkopere) accu te kiezen.

Fiets je altijd rustig en pak je nooit een heuveltje? Dan heb je niet per se de kracht van de Bosch Performance Line-motor nodig en is een goedkoper model ook een optie.

WAAROM MOET IK DEZE E-BIKE KOPEN?

Deze Cube combineert een krachtige motor, grote accu en goede uitrusting met een relatief gunstige prijs. Van de  fietsen die als Beste uit de Test komen heeft hij de beste prijs-kwaliteitverhouding. Het merk Cube komt erg goed uit onze tevredenheidsenquête van e-bikebezitters.

Wil je toch liever een iets meer op comfort gerichte e-bike met naafversnelling en dichte kettingkast? Maar vind je de andere Beste uit de Test te duur? Kijk dan eens naar de Cube Supreme Hybrid Pro 625 (Testoordeel 8,4, €3100).

 


 

OOK DE CUBE SUPREME HYBRID PRO 625 IS GETEST EN KRIJGT EEN DIKKE 8,4.

VOORDELEN:

✔️ Actieradius (afstand op volle accu) is zeer goed
✔️ Motor die een goede ondersteuning biedt in alle omstandigheden, zeker als het parcours zwaarder wordt
✔️ Soepele en natuurlijk aanvoelende ondersteuning
✔️ Stille motor
✔️ Display met fijne bediening en losneembaar om diefstal e-bike onaantrekkelijker te maken
✔️ Extra comfort door brede(re) banden, zadelpen- en voorvering