Bikepacking met Lezyne Fietstassen

Heb jij al een bikepacking trip gemaakt? We hebben het over fietsen zonder winnaar. Een combinatie van mountainbiken en racefietsen. In baggy- of lycra broek. Het maakt eigenlijk allemaal niet zoveel uit. Het gaat om het avontuur. Maar als je op avontuur gaat, moet je goed voorbereid zijn.

Compacte en lichte bikepacking fietstassen zijn belangrijk, maar waar moeten die tassen dan aan voldoen? En waar berg ik al die extra tools op? We hebben uit het assortiment van Lezyne een aantal fietstassen uitgekozen die tijdens jouw (eerste) bikepacking trip niet mogen ontbreken.

Bikepacking tassen

De meest gebruikte bikepacking tassen zijn een grote zadeltas, stuurtas en frametas. Met groot bedoel ik eigenlijk; groot genoeg om al je spullen in te bewaren. Ga je dus naar een extreem koud gebied, zorg dan dat je wat grotere tassen bij je hebt. Breng je  de nachten door in een huisje of slaap je liever in een tentje op de camping of in de wildernis? Dit zijn allemaal dingen waar je van te voren goed over na kunt denken.

Lezyne Bikepacking Fietstassen

Lezyne Bikepacking Fietstassen

Lezyne Bar Caddy

De voortas gebruik je voornamelijk voor je slaapspullen. Denk hierbij aan een tentje, slaapzak, matje en eventueel wat extra voeding. Houdt er rekening mee dat er minder in de voortas past bij een racefiets dan bij een mountainbike. De Bar Caddy moet natuurlijk wel tussen je racestuur passen.

Lezyne Frame Caddy

Een middentas is bedoeld voor alle losse spullen, zoals EHBO setje, plakspullen, telefoonlader, koffie, brander, gasfles en andere waardevolle spullen. Deze tas is vaak voorzien van handige opbergvakken. Om gemakkelijk bij je voeding te komen zijn extra opbergtassen een gemakkelijk oplossing. Denk hierbij aan de Energy Caddy of Stuff Caddy.

Welke pasta’s of smeermiddelen gebruik jij eigenlijk allemaal? Lees hier alles over pastes and lubes.

Lezyne XL Caddy

De zadeltas wordt het meest gebruikt voor extra kleding, extra (lichte) schoenen of slippers, opvallende retro koffiemok en extra proviant. Daarnaast is het verstandig om de tas goed en stevig tegen het zadel te drukken. Dit voorkomt gewiebel dat

vooral bij het aanzetten nogal vervelend kan zijn. Elastische straps bovenop de tas komen goed van pas voor bijvoorbeeld een regenjasje.

Tip: Kijk altijd naar bikepacking tassen die waterdicht zijn. Je kunt er ook voor kiezen om je kleding en spullen die echt droog moeten blijven in ziploc zakjes te doen. Dan hoef je je daar in ieder geval niet meer druk om te maken.

Verlichting

Goede verlichting is een pre. Wanneer je er om 5 uur ‘s middags voor kiest om toch de laatste col te beklimmen, kan het voorkomen dat je geen geschikte slaapplek vindt. Het levert vaak wel de meest schitterende plaatjes op, maar met goede lampen kom je weer veilig op je eindbestemming aan.

Lees hier het artikel: “Met Lezyne veilig de weg op”

Lezyne Bikepacking Verlichting

Lezyne Bikepacking Verlichting

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *