Banden van Ere Research

 

Op zoek naar de ideale wielvorm is Ere Research begonnen met het ontwikkelen van hun eigen velgen en banden. Ere’s uitgangspunt: banden die het verschil maken. De al beroemde Genus-band heeft zichzelf ondertussen bewezen in diverse races en wint nationale, Europese en wereldkampioenschappen. Nu, vier jaar later, is het bandenprogramma flink uitgebreid en blijft Ere Research innoveren.

Het wielenmerk heeft 4 lijnen ontworpen:

  • Genus, voor de allerbeste performance
  • Omnia, voor races en training
  • Explorator, voor trainingssessies, lange ritten of woon-werkverkeer
  • Tenaci, voor de gravelaars

We gebruiken 3 soorten omhulsels: nylon 60TPI en 120TPI en katoen 320TPI. Buitenbanden zijn samengesteld uit weefsellagen omhuld met rubber en worden gemeten in TPI of threads per inch.

Armis 1 is onze lichtste beschermingslaag. Het is ontworpen om flexibel en licht te zijn, terwijl het een goede bescherming biedt tegen penetratie. Armis 1 verbetert de algehele flexibiliteit van de band.

Armis 2 lijkt qua flexibiliteit op Armis 1 maar biedt nog meer bescherming. Er is een extra laag aangebracht om de buitenband luchtdicht te maken, zodat je volledig tubeless kunt gaan.

Armis 3 wordt gebruikt voor banden die zware bescherming nodig hebben. Met deze buitenband bedwing je de elementen. Het laat je zwaardere lasten op de zijwand het hoofd bieden tijdens het rijden op ruwere buitenoppervlakken, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een lekke band.

Ontdek alle banden van Ere Research in onze webshop!

Bent u nog geen dealer, maar heeft u wel interesse? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.