Over ons

 • One-Way Distribution is exclusief distributeur voor Newmen, idmatch, Spiuk, Lezyne, Fulcrum, SQlab, Selle Italia, Sella Italia, Sportourer, NET, Xenofit, Race Face, Juice Lubes, Ere, Hayes, Manitou en Easton. Onze productlijn bevat alle benodigdheden die sportfietsers verlangen, maar natuurlijk hebben we ook alles voor meer fun!

 • One-Way Distribution is jong en actief net als de dynamische markt van fietsonderdelen en accessoires, waarin we opereren.

 • One-Way Distribution is onderdeel van Oneway Bike Industry, exclusief distributeur van CUBE bikes in Nederland, UK en Ierland.

Contact

 • One-Way Distribution BV

  Molenbaan 3
  2908 LL Capelle aan den IJssel
  010-340 35 10
  info@o-w-d.nl

  Wilt u een pakketje naar ons versturen? Wilt u ons dat van tevoren mailen? Dan weten wij dat we een pakketje kunnen verwachten.

NEWMEN

Het Duitse merk Newmen is opgericht op 16 februari 2016 en biedt een complete range high end carbon wielsets, stuurpennen, sturen, stuurpennen, zadelpennen, velgen en naven.

De passie van Newmen resulteert in een eindeloze drive om innovatieve en high end fietsonderdelen te ontwikkelen. Mick Gratz en Fabian Merz, twee ex-Syntace ingenieurs, zijn de Duitse masterminds achter de innovatieve, ingenieuze en lichtgewicht fietscomponenten. Samen hebben zij meer dan 27 jaar ervaring in de fietsindustrie.

Alle producten van Newmen zijn 100% in-house ontwikkeld in hoofdkwartier Wiggensbach, Duitsland. Newmen maakt gebruik van nieuwe materialen en productie technologieën waardoor duurzame high end producten kunnen worden geleverd met een modern design.

Om de beste kwaliteit en duurzaamheid te kunnen garanderen worden alle producten in het test center van Newmen getest. De naven worden in zijn in Duitsland geassembleerd, denk hierbij ook aan het CNC frezen en de montage van de naven.
Tests wijzen uit dat Newmen de meest lichtgewicht wielen aan kan bieden in zijn prijsklasse. Bij het ontwerp van de Evolution SL wielsets  laat Newmen niets aan het toeval over. Alle componenten zijn perfect op elkaar afgestemd. De door Newmen ontwikkelde verbinding tussen nippel en velg zorgt ervoor dat de spaken strak vast zitten. De roestvrije spaaknippelring  voorkomt erosievorming tussen carbonvelg en aluminium nippels. Mountainbike- en racefietswielen maken onderdeel uit van de race. Daarnaast biedt Newmen  speciaal voor e-bikes ontworpen wielsets  om hogere belasting van e-bikes te kunnen dragen.

 

Highlights:

Stem- Newmen Evolution SL 318.2

Na 15 jaar zonder vernieuwingen binnen de stuurpennen wereld kiest Newmen ervoor om een nieuwe standaard te ontwerpen en produceren. Het resultaat is de Newmen Evolution SL 318.2 wat meteen de meest lichtgewicht oversized 3D forged stuurpen op de markt is.  De allereerste 3D-forged stems kwamen ongeveer rond 2001 op de markt. Super lichtgewicht modellen volgden als snel . Jarenlang was dit de standaard. Na de introductie van de standaard stuurmaat 31.8mm, werden stuurpennen steeds lichter.

De Newmen Evolution SL 318.2 brengt daar verandering in. De nieuwe standaard biedt een duurzame, stijve stuurpen van minder dan 70 gram. 50-100mm/ 69-100g

Newmen Evolution SL Straight Pull naaf

Nemwen maakt gebruik van het high end ratchet systeem. De straightpull voornaaf, en de achternaaf zijn voorzien van iets meer materiaal rond de spaakgaten waardoor de naaf veel sterker is. In tegenstelling tot het pawl systeem maakt het ratchet systeem gebruik van alle tanden in het systeem waardoor de kracht over de lagers wordt verdeeld. Hierdoor gaan de lagers veel langer mee.

Om spaakgeluiden te verminderen kunnen de J-Bendspaken over elkaar heen lopen zonder dat ze elkaar aanraken. TA-caps houden alle bewegende delen van de naaf perfect afgesteld zodat de naaf soepel loopt. De naaf beschikt over dubbel verzegelde lagers die beschermt worden met een speciaal vet  Het vet heeft een verhoogde waterbestendigheid van 25% en kan een zeer hoge temperatuur weerstaan hierdoor kunnen blijven de lagers op zijn plek en gaan veel langer mee.

De zeer stijve naven zijn verkrijgbaar voor MTB, racefiets en e-bikes.

Tests wijzen uit dat Newmen de meest lichtgewicht wielen aan kan bieden in zijn prijsklasse. Bij het ontwerp van de Evolution SL wielsets laat Newmen niets aan het toeval over. Alle componenten zijn perfect op elkaar afgestemd. De door Newmen ontwikkelde verbinding tussen nippel en velg zorgt ervoor dat de spaken strak vast zitten. De roestvrije spaaknippelring  voorkomt erosievorming tussen carbonvelg en aluminium nippels. Mountainbike- en racefietswielen maken onderdeel uit van de race. Daarnaast biedt Newmen  speciaal voor e-bikes ontworpen wielsets  om hogere belasting van e-bikes te kunnen dragen.