Over ons

 • One-Way Distribution is exclusief distributeur voor Spiuk, Lezyne, Fulcrum, SQlab, Syntace, Race Face, Juice Lubes, en Easton. Onze productlijn bevat alle benodigdheden die sportfietsers verlangen, maar natuurlijk hebben we ook alles voor meer fun!

 • One-Way Distribution is jong en actief net als de dynamische markt van fietsonderdelen en accessoires, waarin we opereren.

 • One-Way Distribution is onderdeel van Oneway Bike Industry, exclusief distributeur van CUBE bikes in Nederland, UK en Ierland.

Contact

 • One-Way Distribution BV

  Molenbaan 3
  2908 LL Capelle aan den IJssel
  010-340 35 10
  info@o-w-d.nl

  Wilt u een pakketje naar ons versturen? Wilt u ons dat van tevoren mailen? Dan weten wij dat we een pakketje kunnen verwachten.

Crud, simpel en effectief

Eenvoudig product, bijzonder doeltreffend

Bikefreak Feb13 Crud RacePak (2)

BikeFreak besteedt in februari uitgebreid aandacht aan spatborden. Geen glamour, geen vooruitstrevende, hypermoderne, ingewikkelde technologie. Wie spatborden gebruikt op zijn mountainbike doet dat om precies één reden: de overlast van modderspetters beperken. Verder moeten de spatborden zo min mogelijk ‘last’ veroorzaken. Crud begrijpt deze regel al ruim 20 jaar. Eenvoud en effectiviteit zijn de twee enige termen, die op hun spatborden van toepassing zijn.

In 1991 bracht het merk de Crud Catcher uit, een klein spatbord dat met elastiekjes aan de onderbuis werd bevestigd om de modder die van het wiel afspatte tegen te houden. Twintig jaar later bestaat de Crud Catcher nog steeds in nagenoeg dezelfde uitvoering. Het spatbord is zo ontworpen dat het geen schade toebrengt aan het frame en flexibel genoeg is om extreme bewegingen op te vangen, zelfs wanneer het wiel of de voorvoorvork onverhoopt het spatbord raakt.

Als aanvulling op de Catcher heeft Crud de Raceguard ontwikkelt, die ook alweer bijna twintig jaar bestaat. Dit spatbord wordt gekenmerkt door dezelfde eigenschappen als de catcher, eenvoudige montage, flexibiliteit voor het opvangen van onverwachte bewegingen of de impact van een val en effectieve bescherming.

De spatborden zijn verkrijgbaar in zwart of wit en worden los verkocht, maar zijn ook samen verkrijgbaar als de Crud RacePak. Later dit jaar wordt een vergelijkbare set verwacht speciaal voor 29-ers.

Lees het volledige artikel in de BikeFreak van februari.